Niet alles is perfect

Het is nu bijna zover. Dan komt onze pioniersplek op TV. Ook van het eiland en de Hervormde Gemeente Ameland zijn opnames gemaakt. Al weken vragen we ons af: Hoe komen we straks in beeld? En hoe komt onze pioniersplek op anderen over?

We weten dat niet alles bij ons perfect is, en dat zal het ook nooit worden. Er zijn activiteiten die boven verwachting goed draaien en daar zijn we heel blij mee. Het ontwikkelt zich prachtig! Maar soms stoppen we ook ergens mee of passen we activiteiten aan. Het liep dan niet zoals we gehoopt hadden. We kijken telkens naar wat werkt. Of mooier gezegd: we zoeken waar de Geest op dit moment waait.

Ook in onze onderlinge contacten moeten we elkaar soms weer zoeken. Dan mopperen we even of houden we elkaar bij de les. We hebben het heel gezellig, maar we zijn niet perfect. Ons team is een bont gezelschap bij elkaar. Juist daarom vind ik het zo mooi om te zien dat vrijwel alle vrijwilligers nog steeds actief betrokken zijn en dat deze groep alleen maar groeit. Een ieder voelt zich op een eigen manier verbonden met de anderen.

Het is voor mij een opluchting om te bedenken dat we niet perfect hoeven te zijn of te worden. De Plaats is een oefenplek waar ik mag leren om zelf ook eerlijk te zijn over mijn eigen beperkingen. Soms vergeet ik iemand mee te nemen in de communicatie, en kom ik er later pas achter dat die persoon niet op de hoogte was. En vaak zie ik wel de spelfouten in de stukjes van anderen, maar niet in die van mezelf. Gelukkig wijzen anderen me daar dan weer op. Het is een plek waar we elkaar verder helpen en van elkaar mogen leren. En we geven om de ander zoals die is. Wat mij betreft is dat nog veel mooier dan perfect zijn!

Sijbrand Alblas predikant-pionier

Wie zijn wij

Pioniersplek De Plaats

De Plaats 5, 9161 AD Hollum

Email: info@deplaats-ameland.nl

Telefoon: 0519-252221


Facebooktwitter logo bird transparent png