Een Plaats voor verdieping

Pionieren is een moderne manier van kerkzijn. Het kan vanuit allerlei vormen ontstaan en duikt dan ook op in de meest uiteenlopende plekken. De protestantse Kerk Nederland (PKN) stimuleert de Pioniersplekken, waarvan er vandaag de dag zo'n honderd in ons land geregistreerd staan. Met de Plaats op Ameland bieden we een plek voor iedereen die behoefte heeft aan verdieping, op welke manier dan ook. In de tuin van De Plaats is een welput gevonden. Zo herbronnen wij ook weer. We staan stil bij onze relatie tot God, tot elkaar en de natuur. Hiervoor organiseren allerhande activiteiten, zoals stiltewandelingen, maaltijden en sing-inns. Maar minstens zo belangrijk is dat je bij de Plaats altijd kan binnenstappen voor een goed gesprek, ontmoeting of een kop koffie of thee. Met elkaar werken we aan een levendige, verbindende samenleving.

Lees meer

De Plaats

De Plaats is een gloednieuwe Pioniersplek in Hollum op Ameland, gevestigd in een onlangs verbouwde karakteristieke boerderij op steenworp afstand van de Nederlands Hervormde Kerk.
 
Op Ameland werd door de kerkenraad geconcludeerd dat de drempel van de klassieke kerk (te) hoog is voor met name jongeren. Toch willen we iedereen de verdieping bieden waaraan behoefte is, maar dan in een modern jasje. We zijn gaan pionieren, een nieuwe manier van kerkzijn die past bij de tijd waarin we leven. Wij streven naar een levendige kerkelijke gemeente, door een plek te creëren waar de deur altijd open staat voor een ontmoeting met elkaar, met God en jezelf: Pioniersplek de Plaats.

Lees meer

De Verbouwing

Vanaf het begin hebben we gezocht naar een Herberg, een plek waar iedereen zich thuis en geborgen voelt. Na lang wikken en wegen heeft de Hervormde Gemeente Ameland uiteindelijk De Plaats 5 aangekocht. Met de aankoop begon het plannen maken voor de verbouwing en de herinrichti ng. Met elkaar heeft het ongeveer een jaar geduurd voordat alles klaar was.

Lees meer

Van Plan tot Plaats

Bij de zoektocht van de werkgroep naar een eigen gebouw om te kunnen Pionieren, viel het oog al snel op De Plaats 5 in Hollum. Piet Faber, nauw betrokken bij alle ontwikkelen, vertelt: ,,Deze boerderij was uitermate geschikt voor wat wij willen: een laagdrempelige ruimte, dicht bij de kerk en aan de rand van het dorp. In de omgeving van Hollum is in voldoende mate overnachtingsruimte te huur. In samenwerking met derden kunnen we arrangementen aanbieden inclusief overnachting.” Uiteindelijk wordt de Plaats op 17 maart 2017 aangekocht.

Lees meer

Contact

Pioniersplek De Plaats

De Plaats 5, 9161 AD Hollum

Email: info@deplaats-ameland.nl

Telefoon: 0519-252221

Bankrekening: NL 10 RABO 0323187870

RSIN: 8572.54.704


Facebooktwitter logo bird transparent png